Oct 10, 2007

Google goes mobile

Interessante ontwikkeling. Google koopt Jaiku. Veel discussies alom. Waarom niet Twitter kopen met een veel bredere user base in de US. Ik ben het wel met Tim O'Reilly eens. Het gaat ze om de mobiele focus van Jaiku. Google is immers volgens de geruchten al enige tijd bezig met de Gphone. En die lijkt steeds meer niet een device te worden, maar een Operating System. En daar wordt Jaiku mooi in geïntegreerd...

We staan dan toch echt misschien aan de doorbraak van het mobiele web. In vele vormen. De IPhone laat zien dat mobiel browsen prima kan op een klein scherm. De applicaties die het internet integreren worden steeds beter. En Google zal bewijzen nu dat mobiel adverteren op basis van locatie een volgende killer app wordt. De rijke profielen die ze hebben via search en gmail worden uitgebreid met de locatie via de presence van Jaiku.

Sommigen claimen de web 3.0 term al voor deze doorbraak. Hoe dan ook, het zal zeker interessant zijn of de mobiel internet versnelling nu echt gaat doorzetten. En ik ben benieuwd wat de volgende stap is in de samenwerking tussen Apple en Google.

No comments: